Specifieke kenmerken van de D pupil

 

 

Een (eerstejaars) D pupil heeft ideale lichaamsverhoudingen. Dit zorgt voor een probleemloze coördinatie. Anders wordt het voor sommige (tweedejaars) D pupillen. Zij kunnen al te maken krijgen met de zogenaamde groeispurt, een snelle lengtegroei in een relatief korte tijdsperiode. Voor de verhouding tussen de belasting (datgene wat de trainer de speler laat doen) en de belastbaarheid (datgene wat de speler aan kan) heeft dit de nodige consequenties.

Spreek de pupil aan op gedrag

De kritiek op de eigen prestaties en op de prestaties van anderen neemt toe. Ook de trainer kan onder vuur komen te liggen. Een D pupil gaat ook steeds meer proberen de grenzen van de trainer op te zoeken. De pupil mag best op zijn gedrag aangesproken worden.

 

Maak gebruik van de positieve kwaliteiten van hun idolen!
Tegelijkertijd kan hij zich in grote mate gaan spiegelen aan idolen. Zie de hoeveelheid aan clubshirts met beroemde spelersnamen in deze leeftijd(categorie). Hij stelt hoge eisen aan zichzelf (en aan anderen).

 

Train voetbalecht!

Een D pupil is in staat om wedstrijdgericht te trainen en complexere voetbalsituaties te overzien. Om deze reden spreken partijvormen enorm aan in deze leeftijdscategorie. Train altijd wedstrijdecht. Elke situatie die zich voordoet op de training zou herleidt moeten kunnen worden naar de wedstrijd op zaterdag.

 

Reageren is niet mogelijk