Leren van elkaar

Heb je ineens ja gezegd tegen de vraag of jij het team van je zoontje/dochtertje wil gaan trainen. Ben je zelf naar voren gestapt. Of heeft de ingeving om trainer/coach te worden de overhand genomen. Waardoor je nu, in gesprek met een technisch jeugdcoördinator ineens in bezit bent van 9 tot 15 jeugdspelers. Zo, nu ben je trainer/coach. Allerlei vragen zullen nu door het hoofd van de beginnende coach gieren. Wat ga ik trainen? Hoe doe ik dat? Welke spelers krijg ik? Kan ik ze wel wat leren.

De start van mijn trainerscarrière kan ik mij in redelijk herinneren. Zes jaar geleden ging de kogel door de kerk, ik zou trainer worden. Van het gesprek met de jeugdcoördinator toentertijd herinner ik mij bar weinig. Wel kan ik mijn eerste kennismaking met de kinderen nog goed herinneren. ‘Mijn naam is Willem, wat is jullie naam?’. Een lijst van de jongens had ik niet, ja, ergens in mijn inbox. Wegstrepen ging dus nog niet, al was dat ook niet nodig. Maar liefst zes man kwamen bij de training opdagen, de resterende 9 waren nog op vakantie, hadden iets anders op de agenda of hadden geen weet dat er training was. Helaas ben ik vergeten op welke manier ik de jongens heb uitgenodigd.

De eerste seizoen heb ik bijna alles fout gedaan wat er fout zou kunnen gaan. Ruimtes waren te klein of veel te groot of de coaching was niet aangepast bij de juiste oefenvormen. Van de voorbespreking zullende jongens waarschijnlijk ook weinig begrepen hebben. Ja wist ik veel… weinig info van mijn omgeving hoefde ik ook al niet te verwachten. Gelukkig had ik met de mannen een geweldige tijd. En, naarmate het seizoen vorderde ging het, met behulp van een pupillencursus, steeds een beetje beter.

Naast een eventuele cursus is het kijken bij collega trainers erg belangrijk voor mijn ontwikkeling geweest. Je hoeft het niet eens te zijn met de manier van werken van je collega, het niveau van de trainer is ook irrelevant, want ook van slechte trainers leer je. Soms is te weten hoe het niet moet ook een goede leerschool.  Kijk naar hoe je collega trainers het doen, vraag hen waarom ze dat doen. Ik vond mijzelf al spekkoper als ik 3% van een andere trainer over kon nemen en dat heb ik, gelukkig, nog steeds!

Met een wekelijkse blog ga ik in op situaties die ik zoal heb meegemaakt, pak wat je pakken kan. Toch ben ik niet uitgeleerd, ik kan van iedereen nog leren. Van de beginnende trainer, van de ervaren trainer en alles daartussen. Help mij en je collega trainers. Samen gaan we bouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *