Met een nieuwe ploeg aan de slag

Wanneer de winterstop voorbij is start ik met een nieuwe ploeg, de onder 8-3 van Swift. Dat zijn jongens die vanuit de mini’s worden doorgezet en, voor het eerst, in competitieverband tegen een andere vereniging gaan spelen. Feitelijk zijn het zelfs jongens die in de O7 leeftijd horen te spelen.

Veel heb ik gewerkt met deze leeftijd bij mijn oude vereniging WV, daar ben ik ook meermaals op mijn bek bij gegaan. Deze kinderen hebben een speciale aanpak nodig, het vereist veel, heel erg veel energie. Doe je het op de ‘juiste’ manier, denk ik dat het ook veel energie geeft.

Wat is voor mij het belangrijkste? Dribbelen, dribbelen en nog eens dribbelen. Baas worden over de bal, zorgen dat de bal wil doen wat de speler met de bal wil doen gevraagd wordt. Bij de training gaan we naar alle mogelijke ruimtes dribbelen die wij creëren met onze oefeningen. Toch zijn er ook een aantal punten die ik, vrijblijvend wil behandelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van aanvallen en verdedigen, vooral met alle spelers. Een mooi voorbeeld blijft toch altijd het drukzetten van het Nederlands elftal op het WK van 1974 waar iedereen een duidelijke bijdrage levert aan het drukzetten. Hoort voetbal niet zo gespeeld te worden? Want naast het met iedereen de bal willen veroveren, willen we ook met iedereen scoren! Wordt de bal, na een dribbel, bij een speler afgepakt, dient een andere gelijk klaar te staan om de bal weer af te pakken.

De maand januari staat in het teken van selecteren, want er dienen een aantal spelers geselecteerd te worden die de wedstrijden gaan spelen. Heel erg spannend allemaal, weer maar even 20 namen gaan stampen. Eerst even oud&nieuw en een weekje Barcelona. Vamos niños!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *